Faktisk.

Redaksjonen og styret

 • Portrett av Kristoffer Egeberg

  Kristoffer Egeberg

  Ansvarlig redaktørkeg@faktisk.no

  Kristoffer har siden 2002 vært nyhetsjournalist, vaktsjef og redaksjonssjef i Dagbladet. Han har tidligere jobbet i lokalavisene Østlandets Blad og Akershus Amtstidende. Kristoffer har blant annet høgskolestudier i krisehåndtering, risiko, sårbarhet og beredskap. Han har tjenestegjort i Forsvaret som soldat og offiser i FN- og NATO-tjeneste i Libanon, Bosnia og Kosovo. I 2015 mottok han SKUP-prisen og IR-prisen (Internasjonal Reporter) for sine avsløringer knyttet til Forsvarets omstridte salg av marinefartøy til paramilitære i Vest-Afrika. I 2017 utga han dokumentarboken ”Fredsnasjonen Norge” (Kagge forlag). Han er styremedlem i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP).

 • Portrett av Silje S. Skiphamn

  Silje S. Skiphamn

  Redaksjonssjefsilje@faktisk.no

  Silje har vært journalist siden 2002 og har helse som spesialområde. Hun har blant annet jobbet i VG, Dagsavisen Fremtiden, Drammens Tidende og Nationen, både som nyhetsreporter og politisk journalist. Silje har journalistikkutdanning fra Høgskolen i Oslo, i tillegg til en cand. mag. i statsvitenskap, sosiologi og engelsk fra Universitetet i Oslo, samt masteremner innen helseøkonomi, politikk og ledelse. Fra 2017 til 2021 var hun styreleder i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP).

 • Portrett av Eva Akerbæk

  Eva Akerbæk

  Faktasjekkereva@faktisk.no

  Eva har vært i Faktisk siden 2017, men har i perioden hatt kortere opphold i NRK. Der var hun fra 2010 ansatt som researcher, og arbeidet med undersøkende journalistikk blant annet i løpende nyhetsdekning og dokumentar- og graveprosjekter. Eva har årsstudium i engelsk fra Høgskolen i Østfold, en bachelorgrad i bibliotek- og informasjonsfag fra Høgskolen i Oslo, samt emne i journalistikk fra IJ/Høgskolen i Volda.

 • Portrett av Geir Molnes

  Geir Molnes

  Faktasjekkergeir.molnes@faktisk.no

  Geir Molnes har vært journalist, nyhetsredaktør og ansvarlig redaktør for Universitas i perioden 2012 til 2015. Etter dette har han jobbet for VGs dagsordenavdeling og nyhetsavdeling. Der har han jobbet mye med politikk og innsynssaker. Geir har også jobbet med økonomisk journalistikk for E24. Han har en bachelorgrad i kultur- og samfunnsfag fra Universitetet i Oslo.

 • Portrett av Morten Langfeldt Dahlback

  Morten Langfeldt Dahlback

  Faktasjekkermorten@faktisk.no

  Morten har bakgrunn fra Adresseavisen, der han var kommentator fra 2017 til 2019, og fra NTNU, der han blant annet underviste i filosofi og etikk. Han har også bidratt med analyser av norsk politikk for The Economist Intelligence Unit. I tillegg har han skrevet i blant annet Nytt norsk tidsskrift, Agenda Magasin og VG. I 2017 tok han en doktorgrad i filosofi på en avhandling om kunnskaps- og rasjonalitetsteori ved NTNU.

 • Portrett av Ina-Kristin Lindin

  Ina-Kristin Lindin

  Faktasjekkerina@faktisk.no

  Ina-Kristin har tidligere jobbet som krimreporter i Åsted Norge. Hun har også vært nyhetsjournalist i NRK Østfold, NRK Møre og Romsdal og Smaalenenes Avis. Hun har en bachelorgrad i journalistikk fra Høgskulen i Volda og en bachelorgrad i Administrasjon og Organisasjonsvitenskap fra Universitetet i Bergen.

 • Portrett av Dea Hovet

  Dea Hovet

  Videojournalistdea@faktisk.no

  Dea har tidligere jobbet som videojournalist i VGTV, hvor hun arbeidet med videoproduksjon, sosiale medier og som reporter. Hun har også erfaring fra NRK, hvor hun har jobbet med sport, underholdning, politikk og nyheter. Dea har studert Film - og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Innlandet, samt et år med Mass Media ved California State University San Marcos.

 • Portrett av Nicolai Frøystad Delebekk

  Nicolai Frøystad Delebekk

  Videojournalistnicolai@faktisk.no

  Nicolai Delebekk har bakgrunn fra NRK, TV2 og Dagbladet før han kom til Faktisk våren 2021. Han har bred erfaring med visuell journalistikk. I Faktisk er han ansvarlig for å produsere video- og podkastjournalistikk. Delebekk har en bachelorgrad i journalistikk fra Volda.

 • Portrett av Pernille Johnsen

  Pernille Johnsen

  Forretningsutviklerpernille@faktisk.no

  Pernille Johnsen har bakgrunn fra utviklingsavdelingen i NTB og Watch Medier. Hun etablerte og drev også nyhetsbrevet Skumlest. I Faktisk er hun prosjektleder og forretningsutvikler med ansvar for å følge opp den redaksjonelle og kommersielle utviklingen. Johnsen har studert statsvitenskap ved University of St. Andrews i Skottland.

 • Jari Bakken

  Redaksjonell utviklerjari@faktisk.no

  Jari har bakgrunn som redaksjonell utvikler i VG og har lang erfaring som utvikler. Han var del av teamet som i 2021 vant Den Store Journalistprisen for dekning av koronapandemien i VG. Jari har ledet utviklingsarbeidet i Faktisk.no og har jobbet i bl.a. FINN.no og demokratiovervåkningstjenesten Holder de ord. Han er utdannet jazzgitarist fra Norges Musikkhøgskole.

Styret

Selskapets styre består av inntil 9 aksjonærvalgte styremedlemmer etter generalforsamlingens nærmere beslutning. Dagens styre består av:

 • Styreleder Helje Solberg, nyhetsdirektør i NRK
 • Gard Steiro, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG
 • Frode Hansen, nyhetsredaktør i Dagbladet
 • Karianne Solbrække, nyhetsredaktør, TV 2
 • Tove Nedreberg, administrerende direktør i Adresseavisen og Polaris Media Midt-Norge
 • Stig Finslo, direktør for utgiverspørsmål og samfunnskontakt i Amedia
 • Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Stiftelsen Tinius og Blommenholm industrier
 • Arne Norheim, tidligere CEO for WebstepVipps oss

Ønsker du mer fakta i hverdagen?

Tips oss

Vet du om noe vi bør faktasjekke?