Faktisk.

Redaksjonen og styret

 • Portrett av Kristoffer Egeberg

  Kristoffer Egeberg

  Ansvarlig redaktørkeg@faktisk.no

  Kristoffer har siden 2002 vært nyhetsjournalist, vaktsjef og redaksjonssjef i Dagbladet. Han har tidligere jobbet i lokalavisene Østlandets Blad og Akershus Amtstidende. Kristoffer har blant annet høgskolestudier i krisehåndtering, risiko, sårbarhet og beredskap. Han har tjenestegjort i Forsvaret som soldat og offiser i FN- og NATO-tjeneste i Libanon, Bosnia og Kosovo. I 2015 mottok han SKUP-prisen og IR-prisen (Internasjonal Reporter) for sine avsløringer knyttet til Forsvarets omstridte salg av marinefartøy til paramilitære i Vest-Afrika. I 2017 utga han dokumentarboken ”Fredsnasjonen Norge” (Kagge forlag). Han er styremedlem i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP).

 • Portrett av Olav Østrem

  Olav Østrem

  Nyhetsredaktørolav@faktisk.no

  Olav har bakgrunn fra NRK der han i perioden 2002-2008 jobbet på nyhetsdesken, som researcher i Brennpunkt og med faktajournalistikk i P2. Han ble i 2008 ansatt som kulturjournalist i Klassekampen, hvor han fra 2012 var musikkredaktør og utviklet og startet opp avisas ukentlige bilag Musikkmagasinet. Han han har også arbeidet med featurejournalistikk. Olav er utdannet jurist og har grunnfag i medievitenskap. Han har skrevet boka Hatefulle ytringer (Cappelen Damm, 2021) samt vært medforfatter av Kjetil Rekdals selvbiografi Mitt liv som I (Aschehoug, 2012).

 • Portrett av Geir Molnes

  Geir Molnes

  Journalist og prosjektledergeir.molnes@faktisk.no

  Geir Molnes har vært journalist, nyhetsredaktør og ansvarlig redaktør for Universitas i perioden 2012 til 2015. Etter dette har han jobbet for VGs dagsordenavdeling og nyhetsavdeling. Geir har også jobbet med økonomisk journalistikk for E24. De siste årene har Geir jobbet mye med datastøttet journalistikk. Siden 2020 har han vært prosjektleder for nye Innsyn.no. Han har en bachelorgrad i kultur- og samfunnsfag fra Universitetet i Oslo, og et enkeltemne i informatikk fra samme lærested.

 • Portrett av Eva Akerbæk

  Eva Akerbæk

  Faktasjekkereva@faktisk.no

  Eva har vært i Faktisk siden 2017, men har i perioden hatt kortere opphold i NRK. Der var hun fra 2010 ansatt som researcher, og arbeidet med undersøkende journalistikk blant annet i løpende nyhetsdekning og dokumentar- og graveprosjekter. Eva har årsstudium i engelsk fra Høgskolen i Østfold, en bachelorgrad i bibliotek- og informasjonsfag fra Høgskolen i Oslo, samt emne i journalistikk fra IJ/Høgskolen i Volda.

 • Portrett av Ina-Kristin Lindin

  Ina-Kristin Lindin

  Faktasjekkerina@faktisk.no

  Ina-Kristin har tidligere jobbet som krimreporter i Åsted Norge. Hun har også vært nyhetsjournalist i NRK Østfold, NRK Møre og Romsdal og Smaalenenes Avis. Hun har en bachelorgrad i journalistikk fra Høgskulen i Volda og en bachelorgrad i Administrasjon og Organisasjonsvitenskap fra Universitetet i Bergen.

 • Portrett av Nicolai Frøystad Delebekk

  Nicolai Frøystad Delebekk

  Videojournalistnicolai@faktisk.no

  Nicolai Delebekk har bakgrunn fra NRK, TV 2 og Dagbladet før han kom til Faktisk våren 2021. Han har bred erfaring med visuell journalistikk. I Faktisk er han ansvarlig for å produsere video- og podkastjournalistikk. Delebekk har en bachelorgrad i journalistikk fra Volda.

 • Portrett av Sofie Svanes Flem

  Sofie Svanes Flem

  Journalistsofie@faktisk.no

  Sofie har bakgrunn fra Sunnmørsposten. Hun skrev sin første sak for Sunnmørsposten i 2009 og jobbet der for fullt fra 2016. Hun har også erfaring fra Bergens Tidende (2013) og har vært nyhetsredaktør i Studvest (2014). Sofie har en bachelorgrad i journalistikk fra Universitetet i Bergen. I 2016, 2017 og 2018 mottok hun Møre og Romsdal journalistlag sin nyhetspris.

 • Portrett av Morten Langfeldt Dahlback

  Morten Langfeldt Dahlback

  Leder utvikling og teknologi / Avdelingsleder Faktisk Innsiktmorten@faktisk.no

  Morten har bakgrunn fra Adresseavisen, der han var kommentator fra 2017 til 2019, og fra NTNU, der han blant annet underviste i filosofi og etikk. Han har også bidratt med analyser av norsk politikk for The Economist Intelligence Unit. I tillegg har han skrevet i blant annet Nytt norsk tidsskrift, Agenda Magasin og VG. I 2017 tok han en doktorgrad i filosofi på en avhandling om kunnskaps- og rasjonalitetsteori ved NTNU.

 • Portrett av Pernille Johnsen

  Pernille Johnsen

  Leder for strategi og produktutviklingpernille@faktisk.no

  Pernille Johnsen har bakgrunn fra utviklingsavdelingen i NTB og Watch Medier. Hun etablerte og drev også nyhetsbrevet Skumlest. I Faktisk er hun prosjektleder og forretningsutvikler med ansvar for å følge opp den redaksjonelle og kommersielle utviklingen. Johnsen har studert statsvitenskap ved University of St. Andrews i Skottland.

 • Jari Bakken

  Redaksjonell utviklerjari@faktisk.no

  Jari har bakgrunn som redaksjonell utvikler i VG og har lang erfaring som utvikler. Han var del av teamet som i 2021 vant Den Store Journalistprisen for dekning av koronapandemien i VG. Jari har ledet utviklingsarbeidet i Faktisk.no og har jobbet i bl.a. FINN.no og demokratiovervåkningstjenesten Holder de ord. Han er utdannet jazzgitarist fra Norges Musikkhøgskole.

Styret

Selskapets styre består av inntil 9 aksjonærvalgte styremedlemmer etter generalforsamlingens nærmere beslutning. Dagens styre består av:

 • Styreleder Helje Solberg, nyhetsdirektør i NRK
 • Gard Steiro, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG
 • Frode Hansen, nyhetsredaktør i Dagbladet
 • Karianne Solbrække, nyhetsredaktør, TV 2
 • Tove Nedreberg, administrerende direktør i Adresseavisen og Polaris Media Midt-Norge
 • Stig Finslo, direktør for utgiverspørsmål og samfunnskontakt i Amedia
 • Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Stiftelsen Tinius og Blommenholm industrier
 • Arne Norheim, tidligere CEO for WebstepVipps oss

Ønsker du mer fakta i hverdagen?

Tips oss

Vet du om noe vi bør faktasjekke?