Publisert
3. januar 2020 kl. 13.28 av Tore Bergsaker
Embed
Notis
Disse bildene viser ikke samme kvinne

Den islamfiendtlige gruppen «Ex-Muslims Of Norway» publiserte 2. januar to bilder på Facebook som tilsynelatende viser at muslimske «Aisha» har en inkonsekvent holdning til håndhilsing.

I den engelske teksten som er publisert med bildet står det at dobbeltmoralen og hykleriet i islam er grenseløst. Innlegget er delt over 600 ganger på ett døgn, og får reaksjoner fra hele verden. Mange ser ut til å tro at dette er samme kvinne, siden begge omtales som «Aisha». Dette navnet kan imidlertid også brukes som en generell betegnelse på «muslimsk kvinne».

De to bildene viser ikke den samme kvinne. På det øverste bildet håndhilser Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman på en gjest under et besøk i Jeddah. Bildet er tatt av kronprinsens egen fotograf i 2018. Det er ikke oppgitt noe navn på denne kvinnen.

Det nederste bildet viser en omdiskutert situasjon i Bærum 22. august i år. Da ville ikke Zeliha Acar fra Islamsk råd håndhilse på kronprins Haakon da han besøkte al-Noor islamske senter, der høyreradikale Phillip Manshaus nylig hadde forsøkt å gjennomføre en terroraksjon.

Hjelp oss å spre fakta. Del denne notisen.
Endringer
mode_edit
3. januar 2020 kl. 14.35

Det sto først at bildet av den saudiarabiske kronprinsen var tatt i De Forente arabiske emiratene. Dette var feil. Bildet er tatt i Jeddah i Saudi-Arabia.

Publisert
3. januar 2020 kl. 13.28 av Tore Bergsaker
Embed