Faktisk.

Nei, Stordalen og Monsen har ikke investert i Bitcoin-program

Foto: NTB Scanpix

I en falsk NRK-artikkel påstås det at den kjente norske eventyreren Lars Monsen har stilt opp i NRK-programmet Lindmo og fortalt at han har startet tjenesten «Bitcoin Code».

Skjermdump fra boxidant.com

Dette skal automatisere handel med kryptovaluta og gjøre det så enkelt at alle lett kan tjene gode penger. Monsen siteres slik:

– Målet mitt er å hjelpe samfunnet vårt, gjøre de rikere og gladere. Det er grunnen til at jeg er her. Jeg var født til å bygge dette og hjelpe folket vårt. Det er det eneste som betyr noe nå.

Monsen avviser overfor Faktisk.no at han er med på dette.

Finanstilsynet har publisert en italiensk markedsadvarsel mot Bitcoin Code.

Den oppdiktede artikkelen spres via en Facebook-annonse på en italiensk side. Det som er litt rart er at annonsen henviser til Petter Stordalen, og ikke til Monsen.

Skjermdump fra Facebook

Facebook-annonsen er illustrert med et bilde av hotelleieren sammen med dollarsedler og gullbarrer.

Faktisk.no har tidligere omtalt en lignende falsk nyhetsartikkel der Petter Stordalen er brukt. Han avviser også å være med på et slikt Bitcoin-program.

Nettadressen til den falske artikkelen er boxidant.com. Slik kan du se at dette ikke er en ekte NRK-artikkel. Fysisk ligger boxidant.coms server i Nederland, men personene bak nettstedet kan være hvor som helst. De gjemmer seg bak en anonymiseringstjeneste.

Faktisk.no har tidligere omtalt at blant andre Olav Thon, Stein Erik Hagen, skuespiller Tarjei Sandvik Moe og finansminister Siv Jensen har blitt misbrukt i lignende falske artikler. Også i disse tilfellene har formålet vært å lokke brukerene til å registrere seg for lignende bitcoin-program.

Vipps oss

Ønsker du mer fakta i hverdagen?

Tips oss

Vet du om noe vi bør faktasjekke?