Faktisk.

Faktisk.no lanserer samling av parti­baro­metre

Vi har samlet alle norske, politiske galluper under ett tak.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

polls.faktisk.no presenterer vi de politiske partienes oppslutning på en mer nyansert måte enn det du tidligere har vært vant til.

Faktisk.no har fått bruke data fra Poll of polls, som samler publiserte partibarometre fra ulike kilder i Norge. Vi beregner selv trender og feilmarginer. Resultatet er dette:

Feilmarginer og signifikans blir ikke alltid tillagt vekt når nye målinger omtales i mediene. Resultater som presenteres som «sjokkmåling» eller «rekordhøy oppslutning» kan være bevegelser som ligger innenfor de såkalte feilmarginene.

I vår presentasjon er det alltid mulig å se feilmarginene. I visningen over ser du trender som linjer. De fargede båndene rundt trendlinjene viser feilmargin. Hvis du ikke ser på en mobilskjerm ser du enkeltmålinger som prikker.

Hvis du selv redigerer en nettside og har lyst til å bruke grafikken vår, kan du helt fritt gjøre det. Basert på de innstillingene du selv har gjort, kan du «embedde» grafikken slik du selv ønsker. Still inn grafikken slik du vil ha den, og trykk på «Bruk < >», for å få opp embed-kode.

Les mer om tjenesten her.

Vipps oss

Ønsker du mer fakta i hverdagen?

Tips oss

Vet du om noe vi bør faktasjekke?