Faktisk.

Olav Thon og Stein Erik Hagen har fortsatt ikke investert i krypto­va­luta­program

hovedbilde
Vidar Ruud / NTB Scanpix

Flere falske nyhetsartikler om at kjente, velstående nordmenn har investert i kryptovaluta gjennom verktøyet Bitcoin Profit, spres for tiden gjennom Googles annonsenettverk.

Det østerrikske finanstilsynet har utstedt en markedsadvarsel mot Bitcoin Profit.

Skjermbilde: Google-annonse

Ifølge artiklene, som ser ut som VG-artikler, har Stein Erik Hagen og Olav Thon tjent store summer ved hjelp av dette verktøyet. Dette skal de ha fortalt om på TV 2-programmet «God morgen Norge».

Faktisk.no har tilbakevist påstandene om at Olav Thon har investert i bitcoinprogrammer gjentatte ganger, og Hagen har blitt misbrukt i slike svindelannonser tidligere. TV2-opptredenene som omtales i artiklene, er også ren fiksjon:

De falske artiklene ligger blant annet på nettsidene denisoni.com, bringbackbunce.net, robotjobs.com og beeserve.com. Det er bare dersom man går inn via en Google-annonse at man ser den falske nyhetsartikkelen som oppfordrer til å investere i Bitcoin Profit.

Hvis man går direkte inn på enkelte av disse nettsidene, finner man innhold som er kopiert fra norske nettsider, blant annet økonomibloggen balansere.no. Det kopierte innholdet har ingenting med kryptovaluta å gjøre.

Vipps oss

Ønsker du mer fakta i hverdagen?

Tips oss

Vet du om noe vi bør faktasjekke?