Faktisk.

Nei, Olav Thon har ikke investert i bitcoin

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

I en annonse på Facebook påstås det at Olav Thon har lansert et nytt prosjekt som alle i Norge kan delta i. Annonsen er aktiv, noe som betyr at noen i skrivende stund betaler for å promotere den ut til Facebook-brukere.

Foto: Skjermdump / Facebooks annonsebibliotek

Siden som annonserer heter «Tasty and healthy - cook at home». Bortsett fra denne ene annonsen, har de bare publisert bilder av kaker og bakverk.

Det ser ut til at annonsen fører til bildedelingstjenesten Instagram, men når man trykker på den kommer man til en side som ser ut som NRK.no. Ser man på adressefeltet er det imidlertid nettsiden scoot-er.online man er inne på.

Foto: Skjermdump / Scoot-er.online

I saken påstås det at Olav Thon i dagens God Morgen Norge på TV 2 pratet om sitt nyeste prosjekt «Bitcoin Era», som skal «gi vanlige folk muligheten til å tjene penger med bitcoin, selv om du ikke har peiling på teknologi eller investeringer». Trykker man seg videre via «Prøv Bitcoin Era Nu»-knappen, kommer man til denne siden:

Foto: Skjermdump / Scoot-er.online

Ola Stavnsborg, sikkerhetssjef i Olav Thon Gruppen, bekrefter overfor Faktisk.no at Olav Thon heller ikke denne gangen har investert i bitcoin.

Vipps oss

Ønsker du mer fakta i hverdagen?

Tips oss

Vet du om noe vi bør faktasjekke?