Faktisk.

Dette bør du vite om korona­vi­ruset

Det florerer mye informasjon om det nye koronaviruset. Det er påvist smitte hos personer i Norge, og flere er i karantene. Dette bør du vite om viruset.

null
null Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Folkehelseinstituttet forbereder seg på en alvorlig pandemi, men hvor mange nordmenn anslås egentlig å bli smittet av det nye koronaviruset?

I videoen under svarer avdelingsdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet (FHI), på hva vi foreløpig vet om det nye koronaviruset SARS-CoV-2, som har forårsaket utbruddet av sykdommen covid-19.

Hvis du tror du er smittet av det nye koronaviruset, skal du ringe fastlegen din eller legevakten på 116 117. Ikke oppsøk legekontor eller legevakt.

Nødnummeret 113 skal kun benyttes ved akutt, livstruende sykdom.

FHI legger fortløpende ut informasjon på nettsiden sin. Finner du ikke svar her, kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon på nummer 815 55 015. Den er åpen hverdager mellom 08.00 og 15.30.

FHI skriver at symptomene på sykdommen er som ved andre luftveisinfeksjoner, som hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker.

De oppfordrer til å kontakte lege på telefon hvis du har slike symptomer eller har vært i minst én av følgende situasjoner:

Vipps oss

Ønsker du mer fakta i hverdagen?

Tips oss

Vet du om noe vi bør faktasjekke?