Faktisk.

Nei, Sophie Elise har ikke anbefalt krypto­va­lu­ta-program

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I en annonse på Facebook står det at blogger Sophie Elise Isachsen uvitende avslørte hvor mye penger hun har tjent med et program for handel med kryptovaluta.

Skjermdump fra Facebook

Klikker du på annonsen kommer du til en falsk VG-side på nettadressen getheretecblogz.me.

På den falske VG-siden står det at bloggeren stilte opp på «God morgen Norge» på TV2 og fortalte om et smutthull til rikdom. I den falske artikkelen siteres bloggeren slik:

Det er jeg glad for, for jeg har aldri tjent så mange penger på en så enkel måte. Jeg snakker om tusenvis av kroner hver dag, på autopilot. Det er bokstavelig talt den raskeste måten å tjene en formue på akkurat nå.

Formålet er å få leseren til å registrere seg for et program som angivelig gjennomfører automatiske handler med Facebooks kommende kryptovaluta Libra.

Trykker du på en av lenkene i den falske artikkelen, kommer du til svindelnettsiden Libra Method, som gir inntrykk av å samarbeide med Facebook og Bill Gates.

Skjermdump fra getheretecblogz.me

Sophie Elise Isachsen bekrefter overfor Faktisk.no at hun aldri har stilt opp i mediene for å snakke om kryptohandel.

Faktisk.no har tidligere omtalt at blant andre Olav Thon, skuespiller Tarjei Sandvik Moe og finansminister Siv Jensen har blitt misbrukt i lignende falske nyhetsartikler. I disse tilfellene er formålet å lokke brukerne til å registrere seg for et tilsvarende bitcoin-program.

Vipps oss

Ønsker du mer fakta i hverdagen?

Tips oss

Vet du om noe vi bør faktasjekke?