Faktisk.

Nei, du får ikke Rayban-briller til 222,99 kr på denne nettsiden

I september omtalte Faktisk.no en svindelkampanje på Facebook, som lokket med merkeklær til rabatterte priser:

Nå har en annen svindelkampanje dukket opp på plattformen. Denne gangen er det Rayban-briller som skal kunne kjøpes til 222,99 kroner «bare en dag».

Bilde hentet fra Facebook

Kampanjen har mange likhetstrekk med den andre omtalte svindelkampanjen, blant annet ved at den blir publisert på en persons Facebook-profil, og tagger inn flere av personens venner.

På nettsiden som oppgis, «www.rbgeg.com», finner man ingen e-post til dem som driver siden, bare et kontaktskjema man kan fylle ut. Faktisk.no har vært i kontakt med Raybans kundeservice som opplyser at nettsiden ikke er sertifisert av dem.

Nettsiden er tilknyttet Facebook-siden «2019 RB veldedige-aktiviteter salg. Alle solbriller bare Nok222», som Datahjelperne har omtalt. Facebook-siden ble opprettet 30. september.

En annen nettside, «www.rbkbb.com», er tilknyttet Facebook-siden «RB salg veldedige aktiviteter. Alle stiler bare Nok222» som ble opprettet 1. oktober. I innleggene sine skriver de:

Gi all vår fortjeneste for å hjelpe fattige barn. I Norge og rundt om i verden gir vi barn en sunn start, muligheten til å lære og beskyttelse mot skade.

Vipps oss

Ønsker du mer fakta i hverdagen?

Tips oss

Vet du om noe vi bør faktasjekke?