Faktisk.

Nei, Morten Harket har ikke investert med bitcoin-program

hovedbilde
Foto: TV 2/NTB

En annonse som publiseres på en rekke norske nettsteder leder til en falsk Dagbladet-artikkel.

Annonsen som leder til den falske Dagbladet-artikkelen.

Der påstås det at artisten Morten Harket har stilt opp på Skavland og fortalt at han har funnet et «smutthull til rikdom».

Dette smutthullet skal være programmet «Bitcoin Future» som automatiserer handel med kryptovaluta. Harket siteres slik:

Det som har gjort meg rik, er at jeg har benyttet meg av nye muligheter raskt - uten å nøle. Og akkurat nå er det en ting jeg tjener mest penger på. Et nytt automatisk tradingprogram for kryptovaluta som heter Bitcoin Future. Det er den aller beste muligheten til å tjene en formue raskt jeg har sett i hele mitt liv. Jeg anbefaler alle å benytte sjansen før bankene stanser det.
Skjermdump fra billigbokhandel.com

Harkets manager Harald Wiik bekrefter til Faktisk.no at artikkelen er oppspinn, og at Harket ikke er involvert i «Bitcoin Future».

Annonsen distribueres via Googles annonseplattform som er mye brukt av både små og store nettsteder.

Nettadressen til den falske artikkelen er billigbokhandel.com. Domenet ble registrert 24. oktober i år, men de reelle bakmennene gjemmer seg ved hjelp av en anonymiseringstjeneste.

Faktisk.no har tidligere omtalt at blant andre Olav Thon, Petter Stordalen, skuespiller Tarjei Sandvik Moe og finansminister Siv Jensen har blitt misbrukt i liknende falske artikler. Også i disse tilfellene har formålet vært å lokke brukerne til å registrere seg for liknende bitcoin-program.

Vipps oss

Ønsker du mer fakta i hverdagen?

Tips oss

Vet du om noe vi bør faktasjekke?